dimarts, 26 de gener del 2010

FEM UN CURTMETRATGE!


La següent activitat la realitzarem en grups cooperatius. Es tracta de fer una pel·lícula de ciència ficció.


El guió de la pel·lícula s’ha de basar en la següent situació:

“...us trobeu a l’any 2.492. Fa 1.000 anys es colonitzava el continent americà i just l’any del seu mil·lenari, els països més rics del planeta fan realitat un dels projectes més ambiciosos de la humanitat...colonitzar l’espai.

Vosaltres sou la primera generació en desembarcar a la Lluna després de molts anys d’adequació del mòdul Lunar GAIA per a que hi visquin humans..”

El curt que heu de filmar ha de ser d’uns cinc minuts de durada i en aquest curt hi heu de reflectir com seria un dia normal en el mòdul lunar.


Un cop heu realitzat el guió us heu de repartir les següents tasques:

· El guionista. És la persona encarregada d’escriure el guió.

· Dibuixar les escenes que filmareu (storyboard o guió gràfic). Per a facilitar la feina de filmació va molt bé dibuixar les escenes de la pel·lícula. És molt important que en aquestes vinyetes apareguin els decorats o ambients i també els enquadraments, angles de visió, etc.

· El productor. És la persona que s’encarrega dels aspectes organitzatius de la pel·lícula.

· El director. És la persona que dirigeix la filmació. Dona pautes als actors i a l’equip tècnic. Utilitza com a “xuleta” el guió gràfic (storyboard).

· El càmera. És la persona encarregada de filmar la pel·lícula. Segueix les ordres del director de fotografia (en el nostre cas serà la mateixa persona).

· Els actors. Fàcil...són les persones encarregades d’interpretar els personatges de la pel·lícula.


Com veieu; fer una pel·lícula comporta molta gent i organització. Aquí ho hem simplificat moltíssim ja que en una situació real és molt més complexa.

Podeu consultar a: http://es.wikipedia.org/wiki/Cine


Ara ja podeu començarà filmar: CÀMERES...ACCIÓ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada